bewaar
Zalmhaasje met groene aspergetips
Zalmhaasje met groene aspergetips
bewaar

Zalmhaasje met groene aspergetips

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

groene aspergetips

½

sinaasappel

125 ml

crème fraîche

2 eetlepels

droge witte vermout

1 theelepel

Dijon mosterd

300 g

zalmhaasjes

25 g

boter

Aan de slag

1

Plakje van onderkant asperges snijden en ze in ruim water met zout in 2-3 min. beetgaar koken. Asperges in zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil dun eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan (geen aluminium) crème fraîche, sinaasappelrasp, vermout, mosterd en 1-2 el sinaasappelsap mengen. Zalm in 12 plakjes snijden en bestrijken met wat sinaasappelsap. Zout en peper erover strooien.

2

In koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten. Plakjes zalm erin leggen en op laag vuur in 1-2 min. licht laten kleuren, halverwege keren (vanbinnen mag zalm nog rosé zijn). Intussen crème-fraîchemengsel al roerend verwarmen tot mooie saus. Plakjes zalm op vier warme borden leggen. Bergje asperges ernaast leggen en saus ernaast scheppen. Direct serveren.