bewaar
Miniquiches met truffelbrie
Miniquiches met truffelbrie
bewaar

Miniquiches met truffelbrie

Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
licht pittig
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

400 g

gesneden prei

270 g

vers bladerdeeg

3

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

¼ tl

gedroogde nootmuskaat

200 g

truffelbrie

2 tl

olijfolie met truffelaroma

12

semi-zongedroogde tomaten

40 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • quichevormen (Ø 12 cm)

Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min. Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.

2

Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes. Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.

3

Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar. Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.

tip

variatietipKun je geen truffelbrie vinden? Gebruik dan gewone brie en schep na het afbakken op elke quiche 1 tl truffeltapenade.

bereidingstipJe kunt de quiches vier dagen van tevoren bereiden. Neem ze dan al na 20 min. uit de oven, laat afkoelen en bewaar ze afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Dek af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden.