Miniquiches met truffelbrie
Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.

Advertentie
Ingrediënten
- 25 g ongezouten roomboter
- 400 g gesneden prei
- 270 g vers bladerdeeg (1 rol)
- 3 middelgrote eieren
- 125 g crème fraîche
- ¼ tl gedroogde nootmuskaat
- 200 g truffelbrie (AH Feestfavoriet)
- 2 tl olijfolie met truffelaroma
- 12 semi-zongedroogde tomaten
- 40 g waterkers
Keukenspullen
- 4 quichevormen (Ø 12 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min. Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes. Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.
- Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar. Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.
bereidingstip:
Je kunt de quiches vier dagen van tevoren bereiden. Neem ze dan al na 20 min. uit de oven, laat afkoelen en bewaar ze afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Dek af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden.
variatietip:
Kun je geen truffelbrie vinden? Gebruik dan gewone brie en schep na het afbakken op elke quiche 1 tl truffeltapenade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 54 g
waarvan verzadigd 29 g - natrium 745 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Miniquiches met truffelbrie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Miniquiches met truffelbrie
- 25 g ongezouten roomboter
- 400 g gesneden prei
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min.
- 270 g vers bladerdeeg
Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.
- 3 middelgrote eieren
- 125 g crème fraîche
- ¼ tl gedroogde nootmuskaat
- 200 g truffelbrie
Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes.
Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.
Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar.
- 2 tl olijfolie met truffelaroma
- 12 semi-zongedroogde tomaten
- 40 g waterkers
Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.
bereidingstip:
Je kunt de quiches vier dagen van tevoren bereiden. Neem ze dan al na 20 min. uit de oven, laat afkoelen en bewaar ze afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Dek af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden.
variatietip:
Kun je geen truffelbrie vinden? Gebruik dan gewone brie en schep na het afbakken op elke quiche 1 tl truffeltapenade.