Ge­roos­ter­de-groen­te­pla­teau

Lekker bij de barbecue: deze schotel van geroosterde groenten, kaas en olijven.

(5) waardeer
bijgerecht Lekker bij de barbecue: deze schotel van geroosterde groenten, kaas en olijven. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeureen firestarter. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de boter met 1 el limoenrasp- en sap (per 4 personen). Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de limoenboter. Vouw de aluminiumfolie twee keer rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht. Leg de foliepakketjes op het rooster van de barbecue en gril 30 min. Keer halverwege.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Besprenkel met ⅓ van de olie. Halveer de tomaten, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de majoraan. Rasp de kaas, snijd de olijven in kleine stukjes en meng. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier. Schep het mengsel in de portobello’s. Leg de tomaten en asperges naast de maiskolven en gril 5 min. Keer halverwege. Houd de groenten warm met aluminiumfolie. Leg de portobello’s op de barbecue en gril 10 min. met de deksel dicht. Verdeel alle groenten op een schaal.

combinatietip:

Lekker met mojo rojo.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde-groenteplateau

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de-groen­te­pla­teau

1
1

Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeureen firestarter.

2
2
  • 1 limoen
  • 10 g zachte boter

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de boter met 1 el limoenrasp- en sap (per 4 personen).

3
3
  • 2 maiskolven

Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de limoenboter.

4
4

Vouw de aluminiumfolie twee keer rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.

5
5

Leg de foliepakketjes op het rooster van de barbecue en gril 30 min. Keer halverwege.

6
6
  • 350 g verse groene asperges
  • ½ el traditionele olijfolie

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Besprenkel met de olie.

7
7
  • 380 g Tasty Tom trostomaten
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el gedroogde majoraan

Halveer de tomaten, besprenkel met de olie en bestrooi met de majoraan.

8
8
  • 60 g Manchego kazen
  • 150 g Spaanse olijvenmix
  • 4 portobello's

Rasp de kaas, snijd de olijven in kleine stukjes en meng. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier.

9
9

Schep het mengsel in de portobello’s. Leg de tomaten en asperges naast de maiskolven en gril 5 min. Keer halverwege.

10
10

Houd de groenten warm met aluminiumfolie. Leg de portobello’s op de barbecue en gril 10 min. met de deksel dicht. Verdeel alle groenten op een schaal.

combinatietip:

Lekker met mojo rojo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.