Soep­sten­gels (10-12 maan­den)

Zelf soepstengels maken, is helemaal niet zo moeilijk. Lekker met amandalen!

  • tussendoortje
  • 6 stuks
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
tussendoortje Zelf soepstengels maken, is helemaal niet zo moeilijk. Lekker met amandalen! 6 stuks
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het plakje deeg uit de verpakking en verwijder het plastic velletje. Leg een vel bakpapier op een snijplank en leg het deeg hierop. Roer de eidooier los en bestrijk het nog bevroren deeg met de eidooier.
  2. Maal de amandelen grof in de keukenmachine en strooi ze over het plakje. Het deeg is nu al iets minder koud, maar nog wel stevig. Snijd het met een mes in 5 of 6 reepjes (per plakje). Leg ze een beetje uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 15 min. rusten.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Schuif de bakplaat in de oven en bak de soepstengels in 20 min. gaar en krokant. Laat afkoelen en gebruik als tussendoortje.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0,5 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 0,5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Basiskookboek Opperdepop!

Soepstengels (10-12 maanden)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep­sten­gels (10-12 maan­den)

1
1
  • 1 plakje deeg voor hartige taart

Haal het plakje deeg uit de verpakking en verwijder het plastic velletje.

2
2

Leg een vel bakpapier op een snijplank en leg het deeg hierop.

3
3
  • 1 eidooier

Roer de eidooier los en bestrijk het nog bevroren deeg met de eidooier.

4
4
  • 1 el ongebrande amandelen

Maal de amandelen grof in de keukenmachine en strooi ze over het plakje. Het deeg is nu al iets minder koud, maar nog wel stevig.

5
5

Snijd het met een mes in 5 of 6 reepjes (per plakje). Leg ze een beetje uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 15 min. rusten.

6
6

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Schuif de bakplaat in de oven en bak de soepstengels in 20 min. gaar en krokant.

7
7

Laat afkoelen en gebruik als tussendoortje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.