Zoe­te aard­ap­pel-hal­lou­mi­bur­ger

Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder.

  • borrelhapje
  • 10 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(0) waardeer
borrelhapje Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder. 10 stuks

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de babybietjes in blokjes van een ½ cm en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe de groenten samen in een kom. Breng de azijn, suiker en het water aan de kook. Roer door. Giet het mengsel over de biet en ui. Voeg laurierblad, het zout en peper toe en meng goed tot een pickle. Laat minimaal 1 uur marineren.
  3. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in de breedte in plakjes van een ½ cm. Schep de olie erdoor. Leg de zoete aardappel op het barbecuerooster en gril ca. 5 min. Snijd ondertussen de halloumi in 10 plakken en gril deze 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de halloumiplakken in de lengte.
  4. Beleg de helft van de zoete aardappel met de rucola, pickle en halloumi. Dek af met de rest van de zoete aardappel.
video

Bur­ger van zoe­te aard­ap­pel en hal­lou­mi

leuk & snel - 00:28 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Zoete aardappel-halloumiburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel-hal­lou­mi­bur­ger

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 100 g babybietjes naturel
  • ½ rode ui

Snijd de babybietjes in blokjes van een ½ cm en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe de groenten samen in een kom.

3
3
  • 65 g witte wijnazijn
  • 15 g kristalsuiker
  • 75 ml water

Breng de azijn, suiker en het water aan de kook. Roer door.

4
4
  • 1 gedroogde laurierblaadjes
  • ½ tl zout

Giet het mengsel over de biet en ui. Voeg laurierblad, het zout en peper toe en meng goed tot een pickle. Laat minimaal 1 uur marineren.

5
5
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 el (olijf)olie

Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in de breedte in plakjes van een ½ cm. Schep de olie erdoor.

6
6

Leg de zoete aardappel op het barbecuerooster en gril ca. 5 min.

7
7
  • 200 g halloumi kaas

Snijd ondertussen de halloumi in een plak per portie en gril deze 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie.

8
8

Halveer de halloumiplakken in de lengte.

9
9
  • 40 g rucola

Beleg de helft van de zoete aardappel met de rucola, pickle en halloumi. Dek af met de rest van de zoete aardappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.