bewaar
Zoete aardappel-halloumiburger
Zoete aardappel-halloumiburger
bewaar

Zoete aardappel-halloumiburger

Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder.

20 min. bereiden
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

10 porties

100 g

babybietjes naturel

½

rode ui

65 g

witte wijnazijn

15 g

kristalsuiker

75 ml

water

1

gedroogde laurierblaadjes

½ tl

zout

4

zoete aardappelen

2 el

(olijf)olie

200 g

halloumi kaas

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminiumfolie

Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Snijd de babybietjes in blokjes van een ½ cm en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe de groenten samen in een kom. Breng de azijn, suiker en het water aan de kook. Roer door. Giet het mengsel over de biet en ui. Voeg laurierblad, het zout en peper toe en meng goed tot een pickle. Laat minimaal 1 uur marineren.

3

Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in de breedte in plakjes van een ½ cm. Schep de olie erdoor. Leg de zoete aardappel op het barbecuerooster en gril ca. 5 min. Snijd ondertussen de halloumi in 10 plakken en gril deze 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de halloumiplakken in de lengte.

4

Beleg de helft van de zoete aardappel met de rucola, pickle en halloumi. Dek af met de rest van de zoete aardappel.

Burger van zoete aardappel en halloumi

Instructievideo - 00:28 min.