Zoe­te ont­bijt­muf­fins met zoe­te aard­ap­pel en biet

Ontbijten met muffins is al een feest, maar met deze groentemuffins helemaal.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Ontbijten met muffins is al een feest, maar met deze groentemuffins helemaal. 20 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 20 papieren cupcakevormpjes
  • mini-muffinvorm met 12 uitsparingen (4-5 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil en rasp de zoete aardappel. Snijd de bietjes in blokjes van een ½ cm (brunoise). Hak de pecannoten grof. Doe de amandelspijs in de keukenmachine met de eieren, kaneel, crème fraîche en olie. Maal tot een glad mengsel en doe in een kom. Zeef het meel, de baksoda en het zout boven het amandelspijsmengsel en meng door elkaar. Meng de zoete aardappel, bietjes en pecannoten erdoor. Vul de muffinvorm met cupcakevormpjes. Schep de vormpjes bijna vol met het beslag. Bak de muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Neem de muffins uit de vorm en doe er 12 nieuwe vormpjes in. Vul met de rest van het beslag en bak ook in 25 min. bruin en gaar.

bereidingstip:

Als je 2 muffinvormen hebt, kun je alle muffins ook tegelijk bakken.

bereidingstip:

Voor stap 5 kun je een ijsbolletjestang gebruiken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Zoete ontbijtmuffins met zoete aardappel en biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te ont­bijt­muf­fins met zoe­te aard­ap­pel en biet

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 150 g zoete aardappelen
  • 150 g babybietjes naturel
  • 100 g ongezouten pecannoten

Schil en rasp de zoete aardappel. Snijd de bietjes in blokjes van een ½ cm (brunoise). Hak de pecannoten grof.

3
3
  • 300 g amandelspijs
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 200 g crème fraîche
  • 75 ml zonnebloemolie

Doe de amandelspijs in de keukenmachine met de eieren, kaneel, crème fraîche en olie. Maal tot een glad mengsel en doe in een kom.

4
4
  • 150 g volkoren tarwemeel
  • 5 g baking soda
  • 1 tl zout

Zeef het meel, de baksoda en het zout boven het amandelspijsmengsel en meng door elkaar.

5
5

Meng de zoete aardappel, bietjes en pecannoten erdoor. Vul de muffinvorm met cupcakevormpjes.

6
6

Schep de vormpjes bijna vol met het beslag. Bak de muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

7
7

Neem de muffins uit de vorm en doe er 12 nieuwe vormpjes in. Vul met de rest van het beslag en bak ook in 25 min. bruin en gaar.

bereidingstip:

Als je 2 muffinvormen hebt, kun je alle muffins ook tegelijk bakken.

bereidingstip:

Voor stap 5 kun je een ijsbolletjestang gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.