bewaar
Zoete ontbijtmuffins met zoete aardappel en biet
Zoete ontbijtmuffins met zoete aardappel en biet
bewaar

Zoete ontbijtmuffins met zoete aardappel en biet

Ontbijten met muffins is al een feest, maar met deze groentemuffins helemaal.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

150 g

zoete aardappel

150 g

babybietjes naturel

100 g

ongezouten pecannoten

300 g

amandelspijs

3

middelgrote eieren

1 tl

kaneel

200 g

crème fraîche

75 ml

zonnebloemolie

150 g

volkoren tarwemeel

5 g

baking soda

1 tl

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • papieren cupcakevormpjes

  • mini-muffinvorm met 12 uitsparingen (4-5 cm)

Ontbijten met muffins is al een feest, maar met deze groentemuffins helemaal.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil en rasp de zoete aardappel. Snijd de bietjes in blokjes van een ½ cm (brunoise). Hak de pecannoten grof. Doe de amandelspijs in de keukenmachine met de eieren, kaneel, crème fraîche en olie. Maal tot een glad mengsel en doe in een kom. Zeef het meel, de baksoda en het zout boven het amandelspijsmengsel en meng door elkaar. Meng de zoete aardappel, bietjes en pecannoten erdoor. Vul de muffinvorm met cupcakevormpjes. Schep de vormpjes bijna vol met het beslag. Bak de muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Neem de muffins uit de vorm en doe er 12 nieuwe vormpjes in. Vul met de rest van het beslag en bak ook in 25 min. bruin en gaar.

tip

bereidingstipAls je 2 muffinvormen hebt, kun je alle muffins ook tegelijk bakken.

bereidingstipVoor stap 5 kun je een ijsbolletjestang gebruiken.