bewaar
Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien
Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien
bewaar

Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien

15 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
341waarderingen

Ingrediënten

10 porties

150 g

mariabiscuits

50 g

ongezouten roomboter

1

perssinaasappel

500 g

roomkaas naturel

125 ml

crème fraîche

200 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

1 mespunt

zout

5

middelgrote eieren

100 g

verse aardbei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • taartvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verkruimel in een keukenmachine de biscuitjes. Smelt de boter en meng door de biscuitjes. Vet de taartvorm in. Verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.

2

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit. Klop in een kom de roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.

3

Halveer ondertussen de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien en het sinaasappelsap voorzichtig door elkaar en marineer de aardbeien tot gebruik. Laat de taart afkoelen. Laat in een zeef de aardbeien uitlekken. Garneer de cheesecake met de aardbeien.

tip

bereidingstipHet verkruimelen van biscuitjes of koekjes voor een taartbodem kan ook als volgt: doe de biscuitjes of koekjes in stukken gebroken in een schone theedoek en rol ze met een deegroller of volle fles tot kruimels.