Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g mariabiscuits
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 perssinaasappel
- 500 g roomkaas naturel
- 125 ml crème fraîche
- 200 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker (zakje)
- 1 mespunt zout
- 5 middelgrote eieren
- 100 g verse aardbeien
Keukenspullen
- keukenmachine
- taartvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verkruimel in een keukenmachine de biscuitjes. Smelt de boter en meng door de biscuitjes. Vet de taartvorm in. Verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit. Klop in een kom de roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.
- Halveer ondertussen de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien en het sinaasappelsap voorzichtig door elkaar en marineer de aardbeien tot gebruik. Laat de taart afkoelen. Laat in een zeef de aardbeien uitlekken. Garneer de cheesecake met de aardbeien.
bereidingstip:
Het verkruimelen van biscuitjes of koekjes voor een taartbodem kan ook als volgt: doe de biscuitjes of koekjes in stukken gebroken in een schone theedoek en rol ze met een deegroller of volle fles tot kruimels.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 468 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien
Verwarm de oven voor op 150 ºC.
- 150 g mariabiscuits
- 50 g ongezouten roomboter
Verkruimel in een keukenmachine de biscuitjes. Smelt de boter en meng door de biscuitjes.
- 2 g ongezouten roomboter
Vet de taartvorm in. Verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.
- 1 perssinaasappel
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit.
- 500 g roomkaas naturel
- 125 ml crème fraîche
- 200 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 5 middelgrote eieren
Klop in een kom de roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag.
Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.
- 100 g verse aardbeien
Halveer ondertussen de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien en het sinaasappelsap voorzichtig door elkaar en marineer de aardbeien tot gebruik.
Laat de taart afkoelen. Laat in een zeef de aardbeien uitlekken. Garneer de cheesecake met de aardbeien.
bereidingstip:
Het verkruimelen van biscuitjes of koekjes voor een taartbodem kan ook als volgt: doe de biscuitjes of koekjes in stukken gebroken in een schone theedoek en rol ze met een deegroller of volle fles tot kruimels.