bewaar
Frittata-soufflé met zoete aardappel
Frittata-soufflé met zoete aardappel
bewaar

Frittata-soufflé met zoete aardappel

Restjes groente gebruik je voor een overheerlijke frittata. Wij maken 'm met boerenkool en zoete aardappel.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zoete aardappel

2 el

milde olijfolie

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

6

middelgrote eieren

100 g

witte kaas

1 mespunt

zout

150 g

verse boerenkool

Restjes groente gebruik je voor een overheerlijke frittata. Wij maken 'm met boerenkool en zoete aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de aardappel 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de hutspotgroente toe en bak 15 min. mee.

2

Splits ondertussen de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en doe de eidooiers in een andere kom. Verkruimel de kaas boven de eierdooiers en meng. Klop het eiwit en zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.

3

Schep de boerenkool door het zoete aardappelmengsel en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Spatel voorzichtig het eiwit door het ei-kaasmengsel en schep door het zoete aardappelmengsel in de pan. Zet de pan in het midden van de oven en bak de soufflé in 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipHeb je geen vuurvaste pan? Gebruik dan een ovenschaal om de frittata-soufflé te bakken in de oven.

Frittata-Soufflé met zoete aardappel

Instructievideo - 01:46 min.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.