bewaar
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel
bewaar

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Take it easy; neem een bowl met boerenkool.

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

rode ui

215 g

runderchipolataworstje

2 el

milde olijfolie

300 g

gesneden boerenkool

450 g

zoete-aardappelpuree

50 ml

water

2 el

piccalilly

Take it easy; neem een bowl met boerenkool.

Aan de slag

1

Snijd de uien in achten. Snijd de runderchipolataworst in stukjes van ca. 2 cm. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rode ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de worstjes toe aan de ui en roerbak 6 min. mee. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de boerenkool toe. Roerbak 4 min. tot de boerenkool wat is geslonken

2

Verwarm de zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 100 ml water (per 2 personen) bij het ui-worstmengsel. Bak nog 30 sec. mee en zet het vuur uit. Meng de boerenkool met de puree. Verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui en stukjes worst erover. Serveer met piccalilly.

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Instructievideo - 00:24 min.