Glu­ten­vrije piz­za ca­pre­se met ge­rook­te kip

Mama mia! Deze pizza caprese met cherrytomaatjes, buffelmozzarella, basilicum en kip is helemaal glutenvrij.

  • hoofdgerecht
  • 2 stuks
  • 1.125 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Mama mia! Deze pizza caprese met cherrytomaatjes, buffelmozzarella, basilicum en kip is helemaal glutenvrij. 2 stuks
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een beslagkom het water, zout, de broodmix, boter, het ei en de gist met een mixer 5 min. tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten. Verdeel het deeg met vochtige handen in 2 bollen. Rol het deeg met de deegroller uit op een met broodmix bestoven werkvlak tot 2 zo dun mogelijke lappen. Leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza’s met de pestospread, mozzarella, rode ui en kipreepjes. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven erover. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
  3. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel de cremaceto en het basilicum erover. Serveer direct.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1.125 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 2.640 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrije pizza caprese met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije piz­za ca­pre­se met ge­rook­te kip

1
1
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 tl zout
  • 400 g AH Vrij van gluten broodmix wit
  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 7 g gedroogde gist

Meng in een beslagkom het water, zout, de broodmix, boter, het ei en de gist met een mixer 5 min. tot een soepel deeg.

2
2

Laat afgedekt op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

3
3

Verwarm de oven voor op 230 °C.

4
4
  • 1 kleine rode ui
  • 125 g buffelmozzarella
  • 250 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten.

5
5

Verdeel het deeg met vochtige handen in 2 bollen.

6
6

Rol het deeg met de deegroller uit op een met broodmix bestoven werkvlak tot 2 zo dun mogelijke lappen. Leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

7
7
  • 90 g pestospread
  • 200 g kipreepjes gerookt

Beleg de pizza’s met de pestospread, mozzarella, rode ui en kipreepjes. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven erover.

8
8

Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

9
9
  • 7½ g basilicum
  • ½ el cremaceto classico

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel de cremaceto en het basilicum erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.