bewaar
Glutenvrije pizza caprese met gerookte kip
Glutenvrije pizza caprese met gerookte kip
bewaar

Glutenvrije pizza caprese met gerookte kip

Mama mia! Deze pizza caprese met cherrytomaatjes, buffelmozzarella, basilicum en kip is helemaal glutenvrij.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

2 porties

300 ml

water

2 tl

zout

400 g

AH Vrij van gluten broodmix wit

30 g

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

7 g

gedroogde gist

1

kleine rode ui

125 g

buffelmozzarella

250 g

cherrytomaten

90 g

koelverse pestospread

200 g

gerookte kipreepjes

7½ g

verse basilicum

½ el

cremaceto classico

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

Mama mia! Deze pizza caprese met cherrytomaatjes, buffelmozzarella, basilicum en kip is helemaal glutenvrij.

Aan de slag

1

Meng in een beslagkom het water, zout, de broodmix, boter, het ei en de gist met een mixer 5 min. tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

2

Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten. Verdeel het deeg met vochtige handen in 2 bollen. Rol het deeg met de deegroller uit op een met broodmix bestoven werkvlak tot 2 zo dun mogelijke lappen. Leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza’s met de pestospread, mozzarella, rode ui en kipreepjes. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven erover. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

3

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel de cremaceto en het basilicum erover. Serveer direct.