Groen­t­e­dum­plings met biet en ko­ri­an­der

We love to share: zet de hele tafel vol met lekkere hapjes en eet wat je lekker vindt.

(0) waardeer
aziatisch bijgerecht We love to share: zet de hele tafel vol met lekkere hapjes en eet wat je lekker vindt. 25 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten.
  2. Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van een ½ cm en de koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en prak grof met een vork. Meng voor de vulling de kikkererwten, verse koriander, gemalen komijn, gemalen koriander en 1 el sesamolie door de bietjes.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.
  4. Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  5. Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in. Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaar stomen totdat het vocht is verdampt. Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.
  6. Meng de rest van de sesamolie met 2 el limoensap en wat limoenrasp en serveer dit als dip bij de dumplings.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Groentedumplings met biet en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­t­e­dum­plings met biet en ko­ri­an­der

1
1
  • 300 g patent tarwebloem
  • 200 ml lauw water
  • ½ tl zout

Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten.

2
2
  • 200 g gekookte bieten
  • 15 g verse koriander
  • 200 g kikkererwten in blik

Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van een ½ cm en de koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en prak grof met een vork.

3
3
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 el sesamolie

Meng voor de vulling de kikkererwten, verse koriander, gemalen komijn, gemalen koriander en 1 el sesamolie door de bietjes.

4
4

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 cm.

5
5

Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.

6
6

Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water.

7
7

Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan.

8
8

Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek.

9
9

Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant.

10
10

De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.

11
11

Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in.

12
12
  • 150 ml groentebouillon

Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaar stomen totdat het vocht is verdampt.

13
13
  • 1 el sesamolie

Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

14
14
  • 1 el sesamolie
  • 150 ml groentebouillon

Maak zo nog een portie.

15
15
  • 1 el sesamolie

Meng de rest van de sesamolie met 2 el limoensap en wat limoenrasp en serveer dit als dip bij de dumplings.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.