Groen­t­e­dum­plings met zoe­te aard­ap­pel, prei en shii­ta­ke

Dumplings kun je vullen met wat je lekker vindt: zoete aardappel, prei en shiitake bijvoorbeeld.

  • bijgerecht
  • 25 stuks
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(5) waardeer
aziatisch bijgerecht Dumplings kun je vullen met wat je lekker vindt: zoete aardappel, prei en shiitake bijvoorbeeld. 25 stuks
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten. Schil en rasp ondertussen de zoete aardappelen met een grove rasp. Snijd de gesneden prei en de shiitakes zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit 1 el sesamolie in een hapjespan en bak de prei 3 min. Voeg de zoete aardappel, shiitakes en gember toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng de helft van de hoisinsaus erdoor en zet het vuur uit.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 min. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.
  4. Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  5. Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in. Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaarstomen tot het vocht is verdampt. Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.
  6. Serveer met de rest van de hoisinsaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Groentedumplings met zoete aardappel, prei en shiitake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­t­e­dum­plings met zoe­te aard­ap­pel, prei en shii­ta­ke

1
1
  • 300 g patent tarwebloem
  • 200 ml lauw water
  • ½ tl zout

Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten.

2
2
  • 200 g zoete aardappelen
  • 200 g gesneden prei
  • 100 shiitakes
  • 3 cm verse gember

Schil en rasp ondertussen de zoete aardappelen met een grove rasp. Snijd de gesneden prei en de shiitakes zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember.

3
3
  • 1 el sesamolie

Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak de prei 3 min. Voeg de zoete aardappel, shiitakes en gember toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 el hoisinsaus

Schep regelmatig om. Meng de hoisinsaus erdoor en zet het vuur uit.

5
5

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 min.

6
6

Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.

7
7

Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water.

8
8

Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan.

9
9

Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek.

10
10

Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant.

11
11

De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.

12
12

Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in.

13
13
  • 150 ml groentebouillon van tablet

Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaarstomen tot het vocht is verdampt.

14
14
  • 1 el sesamolie
  • 150 ml groentebouillon van tablet

Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.

15
15

Serveer met de rest van de hoisinsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.