Ki­pra­gout met kas­tan­je­cham­pig­nons & broc­co­li­rijst

Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.

(34) waardeer
hollands hoofdgerecht Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen. 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
  3. Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017 , Allerhande Box Week 37 2018

Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­pra­gout met kas­tan­je­cham­pig­nons & broc­co­li­rijst

1
1
  • 150 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 30 g ongezouten boter
  • 300 g gesneden uien
  • 380 g scharrel kipdijfilets
  • 400 g kastanjechampignons

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten.

3
3

Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager.

4
4
  • 2 el tarwebloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 150 ml water

Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe.

5
5

Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.

6
6
  • 400 g broccolirijst

Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen.

7
7
  • 20 g verse selderij

Snijd de selderij fijn. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.