Chocolatechip cookie dough
Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?
Ingrediënten
8 personen
200 g
tarwebloem
75 g
gezouten roomboter
150 g
lichtbruine basterdsuiker
4 el
milde yoghurt
2 tl
vanillearoma
50 g
pure chocolade
Dit heb je nodig
magnetron
Aan de slag
Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix met een handmixer de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min. Hak de chocolade grof en meng door de cookie dough. Serveer in een bakje of maak er bolletjes van.
Chocolatechip cookie dough
Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?

nagerecht
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix met een handmixer de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min. Hak de chocolade grof en meng door de cookie dough. Serveer in een bakje of maak er bolletjes van.
variatietip:Van de ‘dough’ kunnen ook koekjes gebakken worden. Vorm er met de hand of een uitsteker ca. 16 kleine koekjes van en bak in 13 min. op 190 °C.
dieettip:Vervang de bloem door amandelmeel voor een glutenvrij cookie dough. Dan hoef je het niet te verhitten in de magnetron. Let op: garneer met glutenvrije dingen zoals vers fruit, geraspte kokos, chocoladesaus.
serveertip:Je kunt je cookie dough met allerlei verschillende dingen garneren. Bijvoorbeeld M&M’s, gehakte nootjes, chocoladesaus, vers fruit etc.
combinatietip:Lekker met gehakte hazelnootjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)200 g tarwebloem
75 g gezouten roomboter
150 g lichtbruine basterdsuiker
4 el milde yoghurt
2 tl vanillearoma
50 g pure chocolade
Dit heb je nodig
magnetron