Cho­co­la­te­chip coo­kie dough

Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken? 8 personen
2 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix met een handmixer de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min. Hak de chocolade grof en meng door de cookie dough. Serveer in een bakje of maak er bolletjes van.

variatietip:

Van de ‘dough’ kunnen ook koekjes gebakken worden. Vorm er met de hand of een uitsteker ca. 16 kleine koekjes van en bak in 13 min. op 190 °C.

combinatietip:

Lekker met gehakte hazelnootjes.

serveertip:

Je kunt je cookie dough met allerlei verschillende dingen garneren. Bijvoorbeeld M&M’s, gehakte nootjes, chocoladesaus, vers fruit etc.

dieettip:

Vervang de bloem door amandelmeel voor een glutenvrij cookie dough. Dan hoef je het niet te verhitten in de magnetron. Let op: garneer met glutenvrije dingen zoals vers fruit, geraspte kokos, chocoladesaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in
Mei 2017

Chocolatechip cookie dough

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­te­chip coo­kie dough

1
1
  • 200 g tarwebloem
  • 75 g gezouten roomboter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker

Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix met een handmixer de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel.

2
2
  • 4 el milde yoghurt
  • 2 el vanillearoma

Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.

3
3
  • 50 g pure chocolade

Hak de chocolade grof en meng door de cookie dough. Serveer in een bakje of maak er bolletjes van.

variatietip:

Van de ‘dough’ kunnen ook koekjes gebakken worden. Vorm er met de hand of een uitsteker ca. 16 kleine koekjes van en bak in 13 min. op 190 °C.

combinatietip:

Lekker met gehakte hazelnootjes.

serveertip:

Je kunt je cookie dough met allerlei verschillende dingen garneren. Bijvoorbeeld M&M’s, gehakte nootjes, chocoladesaus, vers fruit etc.

dieettip:

Vervang de bloem door amandelmeel voor een glutenvrij cookie dough. Dan hoef je het niet te verhitten in de magnetron. Let op: garneer met glutenvrije dingen zoals vers fruit, geraspte kokos, chocoladesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.