Coo­kie dough-cup­ca­kes met Oreo-bo­dem en ge­zou­ten ka­ra­mel

Cookie dough, Oreo én gezouten karamel in één cupcake: beter kan toch niet?

  • gebak
  • 12 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(7) waardeer
gebak Cookie dough, Oreo én gezouten karamel in één cupcake: beter kan toch niet? 12 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel of kleine keukenmachine
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cupcakevormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij. Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.
  2. Smelt ondertussen ⅓ van de boter in een steelpan en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van de cupcakevormpjes. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag.
  3. Snijd de cranberries fijn. Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix voor het cookie dough met een handmixer de rest van de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
  4. Hak de macadamia’s fijn. Verdeel het cookie dough over de koekkruimels in de cupcakevormpjes en strijk glad met een natte lepel. Verdeel de helft van de karamel erover en bestrooi met de fijngehakte macadamia’s. Laat de cupcakes een uur in koelkast opstijven.

combinatietip:

De rest van de karamel is lekker bij een bolletje (vanille)ijs met gebakken walnoten of pistachnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Cookie dough-cupcakes met Oreo-bodem en gezouten karamel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Coo­kie dough-cup­ca­kes met Oreo-bo­dem en ge­zou­ten ka­ra­mel

1
1
  • 397 g gecondenseerde volle melk

Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat.

2
2

Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij.

3
3

Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.

4
4
  • 40 g gezouten roomboter
  • 154 g Oreo-koekjes

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en maal de koekjes fijn in de keukenmachine.

5
5

Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van de cupcakevormpjes in de muffinvorm.

6
6
  • 100 g gedroogde cranberry's
  • 200 g tarwebloem

Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag. Snijd de cranberries fijn. Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron.

7
7
  • 80 g gezouten roomboter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker

Mix voor het cookie dough met een handmixer de rest van de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel.

8
8
  • 4 el milde yoghurt
  • 2 el vanillearoma
  • 70 g gezouten macadamianoten

Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min. Hak de macadamia’s fijn.

9
9

Verdeel het cookie dough over de koekkruimels in de cupcakevormpjes en strijk glad met een natte lepel.

10
10

Verdeel de helft van de karamel erover en bestrooi met de fijngehakte macadamia’s. Laat de cupcakes een uur in koelkast opstijven.

combinatietip:

De rest van de karamel is lekker bij een bolletje (vanille)ijs met gebakken walnoten of pistachnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.