bewaar
Vegan koekjes
Vegan koekjes
bewaar

Vegan koekjes

Op veler verzoek: het ultieme recept voor vegan koekjes!

25 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

16 porties

75 g

gezouten notenmix macadamia's

75 g

Flora plant ongezouten

125 g

lichtbruine basterdsuiker

30 ml

amandeldrink naturel

1 tl

vanillearoma

175 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Op veler verzoek: het ultieme recept voor vegan koekjes!

Aan de slag

1

Hak de noten grof. 

2

Doe de boter, suiker, amandeldrink en het vanillearoma in een kom en meng met je handen tot een samenhangend mengsel. De suiker hoeft niet te smelten.

3

Zeef de tarwebloem en bakpoeder erboven en kneed samen met de noten kort tot een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg op tot een rol van 5 cm dik en 16 cm lang. Dek af met vershoudfolie. Laat ca. 1 uur opstijven in de vriezer.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de rol uit de vriezer en snijd in plakken van 1 cm. dik. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-18 min. in het midden van de oven gaar.

tip

combinatietip Ook lekker met fijngehakte vegan pure chocolade.

Vegan koekjes

Instructievideo - 00:30 min.