bewaar
Notentaart met zoute karamel
Notentaart met zoute karamel
bewaar

Notentaart met zoute karamel

Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.

45 min. bereiden
40 min. oventijd
4 uur 30 min. wachten
113waarderingen

Ingrediënten

16 personen

225 g

tarwebloem

1 tl

amandelaroma

200 g

lichtbruine basterdsuiker

½ tl

tafelzout

225 g

ongezouten roomboter

1 el

boter om in te vetten

100 g

Zeeuwse keukenstroop

300 g

gezouten notenmix macadamia's

1 tl

zeezoutvlokken

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • taartvorm met losse bodem (25 x 25 cm)

Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, amandelaroma, 125 g basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg 150 g boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.

2

Vet de taartvorm in met 1 el boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.

3

Doe de keukenstroop met de rest van de basterdsuiker en de rest van de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.

4

Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen.