Notentaart met zoute karamel
Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.

Advertentie
Ingrediënten
- 225 g tarwebloem
- 1 tl amandelaroma
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- ½ tl tafelzout
- 225 g ongezouten roomboter
- 1 el boter om in te vetten
- 100 g Zeeuwse keukenstroop
- 300 g gezouten notenmix macadamia's
- 1 tl zeezoutvlokken
Keukenspullen
- keukenmachine
- taartvorm met losse bodem (25 x 25 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, amandelaroma, 125 g basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg 150 g boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.
- Vet de taartvorm in met 1 el boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
- Doe de keukenstroop met de rest van de basterdsuiker en de rest van de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.
- Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 145 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Notentaart met zoute karamel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Notentaart met zoute karamel

Verwarm de oven voor op 170 °C.

- 225 g tarwebloem
- 1 tl amandelaroma
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- ½ tl tafelzout
- 150 g ongezouten roomboter
Doe de bloem, amandelaroma, basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg de boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.

- 1 el boter om in te vetten
Vet de taartvorm in met de boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan.

Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.

- 100 g Zeeuwse keukenstroop
- 75 g lichtbruine basterdsuiker
- 75 g ongezouten roomboter
Doe de keukenstroop met de basterdsuiker en de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.

- 300 g gezouten notenmix macadamia's
Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.

Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven.

- 1 tl zeezoutvlokken
Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen. Lekker!