bewaar
Bramencrumble
Bramencrumble
bewaar

Bramencrumble

Crumble met herfstfruit. Dit is je nieuwe guilty pleasure!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

citroen

100 g

kristalsuiker

450 g

verse bramen

50 g

havermout

75 g

tarwebloem

100 g

lichtbruine basterdsuiker

2 el

gemalen kokos

75 g

ongezouten roomboter

50 g

gezouten macadamianoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Crumble met herfstfruit. Dit is je nieuwe guilty pleasure!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Pers de citroen uit en vet de ovenschaal in. Meng een ½ el citroensap en de suiker voorzichtig door de bramen en schep in de ovenschaal.

2

Meng de havermout in een kom met de bloem, basterdsuiker en kokos. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een kruimelig deeg.

3

Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel het deeg over de bramen en bak in ca. 30 min. goudbruin.

combinatietipLekker met vanille-ijs.