Bra­men­crum­ble

Crumble met herfstfruit. Dit is je nieuwe guilty pleasure!

  • gebak
  • 6 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(5) waardeer
gebak Crumble met herfstfruit. Dit is je nieuwe guilty pleasure! 6 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Pers de citroen uit en vet de ovenschaal in. Meng een ½ el citroensap en de suiker voorzichtig door de bramen en schep in de ovenschaal.
  2. Meng de havermout in een kom met de bloem, basterdsuiker en kokos. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een kruimelig deeg.
  3. Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel het deeg over de bramen en bak in ca. 30 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met vanille-ijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bramencrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­men­crum­ble

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 citroen
  • 100 g kristalsuiker
  • 450 g verse bramen

Pers de citroen uit en vet de ovenschaal in. Meng een ½ el citroensap en de suiker voorzichtig door de bramen en schep in de ovenschaal.

3
3
  • 50 g havermout
  • 75 g tarwebloem
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el gemalen kokos

Meng de havermout in een kom met de bloem, basterdsuiker en kokos.

4
4
  • 75 g koude boter

Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een kruimelig deeg.

5
5
  • 50 g gezouten macadamianoten

Hak de noten grof en meng door het deeg.

6
6

Verdeel het deeg over de bramen en bak in ca. 30 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met vanille-ijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.