bewaar
Salade met kikkererwten en pompoen van Ella Mills
Salade met kikkererwten en pompoen van Ella Mills
bewaar

Salade met kikkererwten en pompoen van Ella Mills

Elke dag een evenwichtige maaltijd op tafel zetten, hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

120 g

flespompoen

1 tl

paprikapoeder

1 tl

Provençaalse kruiden*

1 el

traditionele olijfolie

80 g

kikkererwten in blik

½ tl

chilipoeder

1 el

extra vierge olijfolie

½ el

appelciderazijn

½ tl

gemalen geelwortel (kurkuma)

1 tl

vloeibare honing

30 g

rucola

40 g

zongedroogde tomaten in pot

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Elke dag een evenwichtige maaltijd op tafel zetten, hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de paprikapoeder, Provençaalse kruiden en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven.

2

Verdeel ondertussen de kikkererwten over een andere met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de chilipoeder. Plaats de bakplaat met de kikkererwten onder de pompoen in de oven en bak de laatste 20 min. mee tot ze stevig zijn, maar niet knapperig. Neem de pompoen en de kikkererwten uit de oven en laat in ca. 1 uur afkoelen.

3

Meng ondertussen de rest van de olijfolie met de azijn, geelwortel en honing tot een dressing en breng op smaak met veel peper en eventueel zout. Meng de pompoen en kikkererwten met de rucola en de zongedroogde tomaten. Schenk de dressing erover en meng goed door elkaar.

variatietip Wil je variëren? Vervang de pompoen dan door zoete aardappel.