Sa­la­de met kik­ker­erw­ten en pom­poen van El­la Mills

Elke dag een evenwichtige maaltijd op tafel zetten, hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn.

(5) waardeer
lunch Elke dag een evenwichtige maaltijd op tafel zetten, hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. 1 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de paprikapoeder, Provençaalse kruiden en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Verdeel ondertussen de kikkererwten over een andere met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de chilipoeder. Plaats de bakplaat met de kikkererwten onder de pompoen in de oven en bak de laatste 20 min. mee tot ze stevig zijn, maar niet knapperig. Neem de pompoen en de kikkererwten uit de oven en laat in ca. 1 uur afkoelen.
  3. Meng ondertussen de rest van de olijfolie met de azijn, geelwortel en honing tot een dressing en breng op smaak met veel peper en eventueel zout. Meng de pompoen en kikkererwten met de rucola en de zongedroogde tomaten. Schenk de dressing erover en meng goed door elkaar.

variatietip:

Wil je variëren? Vervang de pompoen dan door zoete aardappel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Salade met kikkererwten en pompoen van Ella Mills

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met kik­ker­erw­ten en pom­poen van El­la Mills

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 120 g flespompoenen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Provençaalse kruiden*

Leg de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de paprikapoeder, Provençaalse kruiden en eventueel zout.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Besprenkel met olijfolie. Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 80 g kikkererwten in blik
  • ½ tl chilipoeder

Verdeel ondertussen de kikkererwten over een andere met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de chilipoeder.

5
5

Plaats de bakplaat met de kikkererwten onder de pompoen in de oven en bak de laatste 20 min. mee tot ze stevig zijn, maar niet knapperig.

6
6

Neem de pompoen en de kikkererwten uit de oven en laat in ca. 1 uur afkoelen.

7
7
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • ½ el appelciderazijn
  • ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl vloeibare honing

Meng ondertussen de rest van de olijfolie met de azijn, geelwortel en honing tot een dressing en breng op smaak met veel peper en eventueel zout.

8
8
  • 30 g rucola
  • 40 g zongedroogde tomaten in pot

Meng de pompoen en kikkererwten met de rucola en de zongedroogde tomaten. Schenk de dressing erover en meng goed door elkaar.

variatietip:

Wil je variëren? Vervang de pompoen dan door zoete aardappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.