bewaar
Milde curry met spinazie en speklapjes
Milde curry met spinazie en speklapjes
bewaar

Milde curry met spinazie en speklapjes

Ga op ontdekkingsreis met deze curry!

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

uien

2 tenen

knoflook

400 g

kastanjechampignons

2 el

arachideolie

2 tl

groene-currypasta

400 ml

kokosmelk light

200 g

verse spinazie

750 g

speklapjes à la minute

10 g

verse selderij

4 el

seroendeng

Ga op ontdekkingsreis met deze curry!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.

2

Pel ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, champignons en groene curry toe en bak 3 min. op laag vuur mee. Voeg de kokosmelk en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Voeg na 5 min. de spinazie in delen toe en laat slinken.

3

Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapreepjes in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Snijd ondertussen de selderij fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erover en leg de speklapjes erop. Bestrooi met de seroendeng.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.