Mil­de cur­ry met spi­na­zie en spek­lap­jes

Ga op ontdekkingsreis met deze curry!

(8) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Ga op ontdekkingsreis met deze curry! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, champignons en groene curry toe en bak 3 min. op laag vuur mee. Voeg de kokosmelk en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Voeg na 5 min. de spinazie in delen toe en laat slinken.
  3. Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapreepjes in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd ondertussen de selderij fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erover en leg de speklapjes erop. Bestrooi met de seroendeng.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 18 2017

Milde curry met spinazie en speklapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­de cur­ry met spi­na­zie en spek­lap­jes

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 300 g basmatirijst

Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Pel ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

4
4
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 el arachideolie

Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

5
5
  • 2 tl groene-currypasta
  • 400 ml kokosmelk light

Voeg de knoflook, champignons en groene curry toe en bak 3 min. op laag vuur mee. Voeg de kokosmelk en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook.

6
6
  • 200 g verse spinazie

Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Voeg na 5 min. de spinazie in delen toe en laat slinken.

7
7
  • 750 g speklapjes à la minute

Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapreepjes in 12 min. goudbruin en gaar.

8
8

Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 10 g verse selderij

Snijd ondertussen de selderij fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erover en leg de speklapjes erop.

10
10
  • 4 el seroendeng

Bestrooi met de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.