Pa­par­del­le met ar­ti­sjok en warm­ge­rook­te zalm

Dit pastagerecht met verse pappardelle zet je in 15 minuten op tafel.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit pastagerecht met verse pappardelle zet je in 15 minuten op tafel. 2 personen
3 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Was de courgette en snijd in plakken van een ½ cm breed. Laat de artisjokharten uitlekken (bewaar het vocht) en snijd in kwarten. Bestrijk de courgette en artisjok met de olie.
  2. Verhit de grillpan en gril de groenten in delen, elke portie ca. 5 min. Keer halverwege. Voeg ondertussen de pasta toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.
  3. Pers ondertussen de limoen uit. Meng het limoensap met de crème fraîche, mierikswortel en 2 el van het artisjokkenvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de pappardelle af en voeg de groenten en crème-fraîchesaus toe. Schep goed om. Verdeel de pappardelle over de borden en verdeel de zalm over de pasta. Garneer met de tuinkers.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 14 2017, Allerhande Box Week 41 2017

Papardelle met artisjok en warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­par­del­le met ar­ti­sjok en warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 courgette

Breng een ruime pan water aan de kook. Was de courgette en snijd in plakken van een ½ cm breed.

2
2
  • 390 g artisjokharten in blik
  • 1 el traditionele olijfolie

Laat de artisjokharten uitlekken (bewaar het vocht) en snijd in kwarten. Bestrijk de courgette en artisjok met de olie.

3
3

Verhit de grillpan en gril de groenten in delen, elke portie ca. 5 min. Keer halverwege.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

4
4
  • 250 g verse pappardelle

Voeg ondertussen de pasta toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 1 limoen
  • 125 g crème fraîche light
  • 2 el mierikswortel in pot

Pers ondertussen de limoen uit. Meng het limoensap met de crème fraîche, mierikswortel en 2 el van het artisjokkenvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Giet de pappardelle af en voeg de groenten en crème-fraîchesaus toe. Schep goed om.

7
7
  • 175 g warmgerookte zalmflakes
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de pappardelle over de borden en verdeel de zalm over de pasta. Garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.