bewaar
Papardelle met artisjok en warmgerookte zalm
Papardelle met artisjok en warmgerookte zalm
bewaar

Papardelle met artisjok en warmgerookte zalm

Dit pastagerecht met verse pappardelle zet je in 15 minuten op tafel.

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

courgette

390 g

artisjokhart in blik

1 el

traditionele olijfolie

250 g

verse pappardelle

1

limoen

125 g

crème fraîche light

2 el

mierikswortel in pot

175 g

warmgerookte zalmflakes

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • grillpan

Dit pastagerecht met verse pappardelle zet je in 15 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Was de courgette en snijd in plakken van een ½ cm breed. Laat de artisjokharten uitlekken (bewaar het vocht) en snijd in kwarten. Bestrijk de courgette en artisjok met de olie.

2

Verhit de grillpan en gril de groenten in delen, elke portie ca. 5 min. Keer halverwege. Voeg ondertussen de pasta toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.

3

Pers ondertussen de limoen uit. Meng het limoensap met de crème fraîche, mierikswortel en 2 el van het artisjokkenvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de pappardelle af en voeg de groenten en crème-fraîchesaus toe. Schep goed om. Verdeel de pappardelle over de borden en verdeel de zalm over de pasta. Garneer met de tuinkers.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.