Papardelle met artisjok en warmgerookte zalm
Dit pastagerecht met verse pappardelle zet je in 15 minuten op tafel.
Ingrediënten
2 personen
1
courgette
390 g
artisjokharten in blik
1 el
traditionele olijfolie
250 g
verse pappardelle
1
limoen
125 g
crème fraîche light
2 el
mierikswortel in pot
175 g
warmgerookte zalmflakes
½ bakje
tuinkers
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Was de courgette en snijd in plakken van een ½ cm breed. Laat de artisjokharten uitlekken (bewaar het vocht) en snijd in kwarten. Bestrijk de courgette en artisjok met de olie.
Verhit de grillpan en gril de groenten in delen, elke portie ca. 5 min. Keer halverwege. Voeg ondertussen de pasta toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.
Pers ondertussen de limoen uit. Meng het limoensap met de crème fraîche, mierikswortel en 2 el van het artisjokkenvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pappardelle af en voeg de groenten en crème-fraîchesaus toe. Schep goed om. Verdeel de pappardelle over de borden en verdeel de zalm over de pasta. Garneer met de tuinkers.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Papardelle met artisjok en warmgerookte zalm
Dit pastagerecht met verse pappardelle zet je in 15 minuten op tafel.

hoofdgerecht
null personen
860 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Was de courgette en snijd in plakken van een ½ cm breed. Laat de artisjokharten uitlekken (bewaar het vocht) en snijd in kwarten. Bestrijk de courgette en artisjok met de olie.
Verhit de grillpan en gril de groenten in delen, elke portie ca. 5 min. Keer halverwege. Voeg ondertussen de pasta toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.
Pers ondertussen de limoen uit. Meng het limoensap met de crème fraîche, mierikswortel en 2 el van het artisjokkenvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pappardelle af en voeg de groenten en crème-fraîchesaus toe. Schep goed om. Verdeel de pappardelle over de borden en verdeel de zalm over de pasta. Garneer met de tuinkers.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)1 courgette
390 g artisjokharten in blik
1 el traditionele olijfolie
250 g verse pappardelle
1 limoen
125 g crème fraîche light
2 el mierikswortel in pot
175 g warmgerookte zalmflakes
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
grillpan