Pas­ta al­la piz­zai­ola met mal­se kip­ge­hakt­bal­le­tjes

De combinatie 'alla pizzaiola' met tomaat, oregano en mozzarella kennen we van de pizza. Hier eet je het met pasta!

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De combinatie 'alla pizzaiola' met tomaat, oregano en mozzarella kennen we van de pizza. Hier eet je het met pasta! 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Draai ondertussen met vochtige handen van het kipgehakt 12 balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes 7 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
  2. Voeg ondertussen, als het water kookt, de macaroni toe aan de pan. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
  3. Maak ondertussen de uien en knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in parten. Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de balletjes en bak nog 3 min.
  4. Halveer ondertussen de olijven. Voeg de tomato frito en oregano toe aan de groente en balletjes in de hapjespan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en schep de spinazie en olijven erdoor.
  5. Verdeel de macaroni over diepe borden en schep de saus erop. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 12 2017

Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta al­la piz­zai­ola met mal­se kip­ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g kipgehakt

Breng een ruime pan water aan de kook. Draai ondertussen met vochtige handen van het kipgehakt 12 balletjes ter grootte van een walnoot.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes 7 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.

3
3
  • 300 g macaroni grande

Voeg ondertussen, als het water kookt, de macaroni toe aan de pan. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

4
4
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g champignons

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in parten.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de balletjes en bak nog 3 min.

6
6
  • 120 g zwarte olijven zonder pit
  • 350 ml tomato frito
  • 1½ tl oregano

Halveer ondertussen de olijven. Voeg de tomato frito en oregano toe aan de groente en balletjes in de hapjespan en breng aan de kook.

7
7
  • 200 g spinazie

Draai het vuur laag en schep de spinazie en olijven erdoor.

8
8
  • 125 g mozzarella

Verdeel de macaroni over diepe borden en schep de saus erop. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.