Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes
De combinatie 'alla pizzaiola' met tomaat, oregano en mozzarella kennen we van de pizza. Hier eet je het met pasta!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipgehakt gekruid
- 2 el arachideolie
- 300 g macaroni grande
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 400 g champignons
- 120 g zwarte olijven zonder pit
- 350 ml tomato frito (pak)
- 1½ tl gedroogde oregano
- 200 g verse spinazie
- 125 g mozzarella
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook. Draai ondertussen met vochtige handen van het kipgehakt 12 balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes 7 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
- Voeg ondertussen, als het water kookt, de macaroni toe aan de pan. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
- Maak ondertussen de uien en knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in parten. Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de balletjes en bak nog 3 min.
- Halveer ondertussen de olijven. Voeg de tomato frito en oregano toe aan de groente en balletjes in de hapjespan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en schep de spinazie en olijven erdoor.
- Verdeel de macaroni over diepe borden en schep de saus erop. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.080 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes
- 300 g kipgehakt gekruid
Breng een ruime pan water aan de kook. Draai ondertussen met vochtige handen van het kipgehakt 12 balletjes ter grootte van een walnoot.
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes 7 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
- 300 g macaroni grande
Voeg ondertussen, als het water kookt, de macaroni toe aan de pan. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 400 g champignons
Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de balletjes en bak nog 3 min.
- 120 g zwarte olijven zonder pit
- 350 ml tomato frito
- 1½ tl gedroogde oregano
Halveer ondertussen de olijven. Voeg de tomato frito en oregano toe aan de groente en balletjes in de hapjespan en breng aan de kook.
- 200 g verse spinazie
Draai het vuur laag en schep de spinazie en olijven erdoor.
- 125 g mozzarella
Verdeel de macaroni over diepe borden en schep de saus erop. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.