bewaar
Mediterrane pasta met worst, aubergine & olijven
Mediterrane pasta met worst, aubergine & olijven
bewaar

Mediterrane pasta met worst, aubergine & olijven

Door het gebruik van braadworst geef je de pasta direct lekker veel smaak.

30 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biologische uien

2 tenen

knoflook

2

aubergines

4

varkensbraadworsten

2 el

milde olijfolie

1½ g

venkelzaad

500 g

passata

300 g

AH Biologisch macaroni grande

240 g

zwarte olijven zonder pit

15 g

verse krulpeterselie

Door het gebruik van braadworst geef je de pasta direct lekker veel smaak.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in blokjes van 1½ cm. Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de aubergine toe en bak 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

3

Kook ondertussen de pasta in 10 min. beetgaar. Laat de olijven uitlekken, halveer in de lengte en voeg de laatste minuut aan de saus toe. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de peterselie.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.