bewaar
Runderballetjes met pasta & champignonsaus
Runderballetjes met pasta & champignonsaus
bewaar

Runderballetjes met pasta & champignonsaus

De balletjes in de hoofdrol.

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

400 g

champignons

2 el

milde olijfolie

300 g

AH Biologisch runder gehaktballetjes

350 ml

tomato frito

250 ml

kookzuivel

500 g

verse pappardelle

300 g

verse boerenkool

De balletjes in de hoofdrol.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur.

2

Voeg de gehaktballetjes en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomato frito en kookzuivel toe, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de boerenkool toe. Giet de pasta en boerenkool af, verdeel over diepe borden en verdeel de saus erover.

tip

algemeenHet advies is champignons voorzichtig schoon te maken met keukenpapier. Bij wassen zuigen ze zich vol met water en dat gaat ten koste van de smaak.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.