Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

De balletjes in de hoofdrol.

(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht De balletjes in de hoofdrol. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur.
  2. Voeg de gehaktballetjes en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomato frito en kookzuivel toe, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de boerenkool toe. Giet de pasta en boerenkool af, verdeel over diepe borden en verdeel de saus erover.

Tip:

Het advies is champignons voorzichtig schoon te maken met keukenpapier. Bij wassen zuigen ze zich vol met water en dat gaat ten koste van de smaak.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 50 2017 , Receptkaart 2019 week 23-24

Runderballetjes met pasta & champignonsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g champignons

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 300 g AH Biologisch runder gehaktballetjes

Voeg de gehaktballetjes en knoflook toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 350 ml tomato frito
  • 250 ml kookzuivel

Voeg de tomato frito en kookzuivel toe, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g verse pappardelle
  • 300 g verse boerenkool

Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de boerenkool toe.

6
6

Giet de pasta en boerenkool af, verdeel over diepe borden en verdeel de saus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.