Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

De balletjes in de hoofdrol.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De balletjes in de hoofdrol. 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen, maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur.
  2. Voeg de gehaktballetjes en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomato frito en kookzuivel toe, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de boerenkool toe. Giet de pasta en boerenkool af, verdeel over diepe borden en verdeel de saus erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 50 2017

Runderballetjes met pasta & champignonsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen, maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 400 g champignons
  • 2 el (olijf)olie

Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 300 g rundergehaktballetjes
  • 350 ml tomato frito
  • 250 ml kookzuivel

Voeg de gehaktballetjes en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomato frito en kookzuivel toe, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g pappardelle
  • 300 g boerenkool

Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de boerenkool toe. Giet de pasta en boerenkool af, verdeel over diepe borden en verdeel de saus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.