Rös­ti­hap­je met pom­poen­hum­mus

Van de rösti maak je kleine koekjes die je serveert met ham, mozzarella en hummus. Lekker!

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Van de rösti maak je kleine koekjes die je serveert met ham, mozzarella en hummus. Lekker! 12 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de rösti met het ei en de kaas. Vorm er met vochtige handen koekjes van Ø 6 cm van. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de plakken ham in de breedte en snijd de mozzarellabolletjes in kwarten. Besmeer de rösti’s met de pompoenhummus en verdeel de ham en mozzarella erover.

variatietip:

Ook een goed idee voor de paasbrunch. Varieer in de topping: maak bijvoorbeeld rösti's met pikante hummus, gerookte kip en bieslook.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017

Röstihapje met pompoenhummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rös­ti­hap­je met pom­poen­hum­mus

1
1
  • 375 g diepvries rösti original
  • 1 middelgroot ei
  • 45 g Parmezaansekaaspoeder

Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de rösti met het ei en de kaas. Vorm er met vochtige handen koekjes van Ø 6 cm van.

2
2

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

3
3
  • 70 g parmaham
  • 75 g minimozzarellabolletjes

Halveer ondertussen de plakken ham in de breedte en snijd de mozzarellabolletjes in kwarten.

4
4
  • 150 g zoete pompoenhummus

Besmeer de rösti’s met de pompoenhummus en verdeel de ham en mozzarella erover.

variatietip:

Ook een goed idee voor de paasbrunch. Varieer in de topping: maak bijvoorbeeld rösti's met pikante hummus, gerookte kip en bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.