Vers fruit met sa­bay­on van kriek­bier

Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en (normaal gesproken) likeur. Maar wij maken 'm een keer met kriekbier!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en (normaal gesproken) likeur. Maar wij maken 'm een keer met kriekbier! 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng een pan water aan de kook. Splits de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Roer de suiker door de eidooiers en voeg het kriekbier toe. Zet de kom op de pan en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Verwarm al kloppend met een garde au bain-marie tot er een gebonden saus ontstaat. Verdeel het fruit over de kommen en schenk de sabayon erover. Rasp de schil van de citroen erboven. Serveer direct.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Vers fruit met sabayon van kriekbier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vers fruit met sa­bay­on van kriek­bier

1
1
  • 6 eieren

Breng een pan water aan de kook. Splits de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom. De eiwitten worden niet gebruikt.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 75 g suiker
  • 75 ml kriek

Roer de suiker door de eidooiers en voeg het kriekbier toe. Zet de kom op de pan en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.

3
3

Verwarm al kloppend met een garde au bain-marie tot er een gebonden saus ontstaat.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 400 g ananasstukjes
  • 150 g blauwe bessen
  • ½ citroen

Verdeel het fruit over de kommen en schenk de sabayon erover. Rasp de schil van de citroen erboven. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.