Ko­kos­pan­nen­koek­jes met vers fruit

Alles kokos: deze pancakes maken we met kokosmeel, kokoswater en kokosbloesemsuiker. Hiermee begin je je dag pas echt lekker!

(6) waardeer
lunch Alles kokos: deze pancakes maken we met kokosmeel, kokoswater en kokosbloesemsuiker. Hiermee begin je je dag pas echt lekker! 14 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom het kokosmeel, de bakpoeder, kokosbloesemsuiker en een snufje zout.
  2. Klop de eieren los en voeg de kokosmelk en het water toe. Voeg het ei-melkmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer door.
  3. Verhit ¼ deel van de kokosolie in een koekenpan en voeg 3-4 keer een flinke eetlepel beslag toe voor 3-4 pannenkoekjes van ca. Ø 10 cm. Bak de pannenkoekjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een warm bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo met de rest van de olie de rest van de pannenkoekjes.
  4. Serveer met het verse fruit, de ahornsiroop en het kokosrasp.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Kokospannenkoekjes met vers fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­pan­nen­koek­jes met vers fruit

1
1
  • 70 g kokosmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Meng in een kom het kokosmeel, de bakpoeder, kokosbloesemsuiker en een snufje zout.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml kraanwater

Klop de eieren los en voeg de kokosmelk en het water toe.

3
3

Voeg het ei-melkmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer door.

4
4
  • ½ el kokosolie

Verhit de kokosolie in een koekenpan en voeg 3-4 keer een flinke eetlepel beslag toe voor 3-4 pannenkoekjes van ca. Ø 10 cm.

5
5

Bak de pannenkoekjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6

Neem uit de pan, leg op een warm bord en houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 1½ el kokosolie

Bak zo met de rest van de olie de rest van de pannenkoekjes.

8
8
  • 85 g aardbeien
  • 85 g bramen
  • 85 g blauwe bessen
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el Puur Natuur kokosrasp

Serveer met het verse fruit, de ahornsiroop en het kokosrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.