bewaar
Softijs van banaan met espresso-amandelen van Denise Kortlever
Softijs van banaan met espresso-amandelen van Denise Kortlever
bewaar

Softijs van banaan met espresso-amandelen van Denise Kortlever

Degene die ooit ontdekt heeft dat je van bevroren bananen heerlijk ijs kunt maken, verdient een prijs.

10 min. bereiden
3 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

bananen

80 g

ongebrande amandelen

5 tl

espressopoeder

3 el

maplesyrup

50 ml

amandelmelk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

Degene die ooit ontdekt heeft dat je van bevroren bananen heerlijk ijs kunt maken, verdient een prijs.

Aan de slag

1

Snijd de bananen in plakjes en vries ze in ca. 3 uur in.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met 1/5 van het espressopoeder en 1/3 van de maple syrup en verspreid over de bakplaat. Bak 10 min. en laat de noten iets afkoelen, voor je ze grof hakt. Doe de bevroren banaanplakjes in de keukenmachine en pureer ze met de amandelmelk en de rest van het espressopoeder. Het mengsel verandert langzaam van structuur: van korrelige stukjes banaan tot uiteindelijk romig softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.

3

Schep het softijs in de kommen en verdeel er de grofgehakte amandelen over. Besprenkel met de rest van de maple syrup en serveer meteen.

algemeenHeb je geen sterke keukenmachine? Laat de banaan dan eerst iets ontdooien en voeg wat extra amandelmelk toe.