Quinoa-havermoutpap met framboos en aardbei
Havermout en quinoa geven je genoeg energie om de ochtend door te komen. Een echt powerontbijt.
Ingrediënten
4 personen
100 g
quinoa
80 g
glutenvrije havermout
700 ml
amandelmelk
20
aardbeien
2 el
ongebrande amandelen
8 el
verse frambozen
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe ondertussen de havermout en amandelmelk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dunne pap. Voeg de quinoa toe.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Hak de amandelen grof. Verdeel de pap over de kommen en verdeel de aardbeien, amandelen en frambozen erover.
Quinoa-havermoutpap met framboos en aardbei
Havermout en quinoa geven je genoeg energie om de ochtend door te komen. Een echt powerontbijt.

4 personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe ondertussen de havermout en amandelmelk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dunne pap. Voeg de quinoa toe.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Hak de amandelen grof. Verdeel de pap over de kommen en verdeel de aardbeien, amandelen en frambozen erover.
variatietip:Je kunt de amandelmelk ook vervangen door rijst-kokosnootdrink (pak 1 liter, Provamel) en de havermout dan serveren met stukjes verse ananas en kokosnoot chunks.
variatietip:De havermout is ook lekker met kaneel, geraspte appel en grofgehakte pecannoten. Of met blauwe bessen, gojibessen en pompoenpitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g quinoa
80 g glutenvrije havermout
700 ml amandelmelk
20 aardbeien
2 el ongebrande amandelen
8 el verse frambozen