bewaar
Quinoa-havermoutpap met framboos en aardbei
Quinoa-havermoutpap met framboos en aardbei
bewaar

Quinoa-havermoutpap met framboos en aardbei

Havermout en quinoa geven je genoeg energie om de ochtend door te komen. Een echt powerontbijt.

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

quinoa

80 g

glutenvrije havermout

700 ml

amandelmelk

20

aardbeien

2 el

ongebrande amandelen

8 el

verse frambozen

Havermout en quinoa geven je genoeg energie om de ochtend door te komen. Een echt powerontbijt.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe ondertussen de havermout en amandelmelk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dunne pap. Voeg de quinoa toe.

2

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Hak de amandelen grof. Verdeel de pap over de kommen en verdeel de aardbeien, amandelen en frambozen erover.

tip

variatietipJe kunt de amandelmelk ook vervangen door rijst-kokosnootdrink (pak 1 liter, Provamel) en de havermout dan serveren met stukjes verse ananas en kokosnoot chunks.

variatietipDe havermout is ook lekker met kaneel, geraspte appel en grofgehakte pecannoten. Of met blauwe bessen, gojibessen en pompoenpitten.