Cris­py ka­bel­jauw met kleu­ri­ge rijst en kom­kom­mer­dip

Een feest op je bord.

(9) waardeer
hoofdgerecht Een feest op je bord. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de kippenbouillontablet aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Voeg de hete bouillon toe. Kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de worteltjes toe. Laat de dowerwten uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe. Roer af en toe.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe met de dille-mieriksworteldressing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de peterselie fijn.
  4. Roer de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer samen met de kabeljauw en komkommerdip.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 10 2017

Crispy kabeljauw met kleurige rijst en komkommerdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cris­py ka­bel­jauw met kleu­ri­ge rijst en kom­kom­mer­dip

1
1
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 ui

Breng het water met de kippenbouillontablet aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snipper.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 325 g gele rijst

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Voeg de hete bouillon toe.

3
3

Kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.

4
4
  • 300 g Parijse worteltjes
  • 350 g doperwten in pot

Voeg na 5 min. de worteltjes toe. Laat de dowerwten uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe. Roer af en toe.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 570 g gepaneerde kabeljauwhaas

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

7
7
  • 60 g dille-mieriksworteldressing
  • 20 g verse platte peterselie

Doe met de dille-mieriksworteldressing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de peterselie fijn.

8
8

Roer de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer samen met de kabeljauw en komkommerdip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.