Kro­kan­te kip met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
4 20

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aardappelen en snijd ze ongeschild in partjes. Kook ze in een ruime pan water met eventueel zout 8 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwijder ondertussen de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  3. Schil de peer, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne partjes. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter, bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en gril het vlees op de velkant 6 min. Keer om en gril nog 5 min.
  5. Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes en knoflook in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
  6. Verhit ondertussen de boter in de tweede koekenpan en bak het witlof, de suiker en walnoten 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  7. Meng de peterselie door de aardappelpartjes. Doe de peer bij het witlof en schep om. Serveer samen met de kip.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 5 2017, Allerhande Box Week 46 2017

Krokante kip met gekaramelliseerde witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kip met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof

1
1
  • 500 g pommes gourmandine

Was de aardappelen en snijd ze ongeschild in partjes. Kook ze in een ruime pan water met eventueel zout 8 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 3 stronken witlof

Verwijder ondertussen de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.

3
3
  • 1 teen knoflook

Halveer de helften nogmaals in de lengte. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

4
4
  • 1 Conference peer
  • 10 g verse peterselie

Schil de peer, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne partjes. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

5
5
  • 200 g Franse scharrelkipdijfilet met vel

Verhit de grillpan zonder olie of boter, bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en gril het vlees op de velkant 6 min. Keer om en gril nog 5 min.

6
6
  • 20 g ongezouten boter

Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes en knoflook in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.

7
7
  • 20 g ongezouten boter
  • ¾ el kristalsuiker
  • 50 g ongebrande walnoten

Verhit ondertussen de boter in de tweede koekenpan en bak het witlof, de suiker en walnoten 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

8
8

Meng de peterselie door de aardappelpartjes. Doe de peer bij het witlof en schep om. Serveer samen met de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.