Lamsschenkels met bokbier
Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!
Ingrediënten
4 personen
4
lamsschenkels
1 el
traditionele olijfolie
1
ui
2 tenen
knoflook
300 g
winterpeen
1
venkelknol
1 el
appelstroop
1
gedroogde laurierblaadjes
330 ml
bokbier
½
kippenbouillontablet
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)
Aan de slag
Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.
Lamsschenkels met bokbier
Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!

hoofdgerecht
null personen
400 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.
kookstaptip:Je kunt dit gerecht ook bereiden in een braadpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.
variatietip:Je kunt het bokbier vervangen door bruin bier.
combinatietip:Lekker met aardappelpuree en gestoofde groene kool; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 lamsschenkels
1 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
300 g winterpeen
1 venkelknol
1 el appelstroop
1 gedroogde laurierblaadjes
330 ml bokbier
½ kippenbouillontablet
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)