bewaar
Lamsschenkels met bokbier
Lamsschenkels met bokbier
bewaar

Lamsschenkels met bokbier

Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!

15 min. bereiden
4 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4

lamsschenkels

1 el

traditionele olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

300 g

winterpeen

1

venkelknol

1 el

appelstroop

1

gedroogde laurierblaadjes

330 ml

bokbier

½

kippenbouillontablet

Dit heb je nodig

  • Slowcooker (4.7 liter)

Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!

Aan de slag

Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.

tip

kookstaptipJe kunt dit gerecht ook bereiden in een braadpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

variatietipJe kunt het bokbier vervangen door bruin bier.

combinatietipLekker met aardappelpuree en gestoofde groene kool; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.