bewaar
Gnocchi met Italiaanse ricotta-gehaktballetjes
Gnocchi met Italiaanse ricotta-gehaktballetjes
bewaar

Gnocchi met Italiaanse ricotta-gehaktballetjes

Vandaag eten we Italiaans en de balletjes maken we zelf met ricotta.

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

paprikamix

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

300 g

rundergehakt

124 g

Europa Meatballs & Co. Italiaanse gehaktkruiden & tomaat basilicumsaus

250 g

ricotta

500 g

passata di pomodoro

1 kg

gnocchi

Vandaag eten we Italiaans en de balletjes maken we zelf met ricotta.

Aan de slag

1

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzetten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op middelhoog vuur.

2

Meng ondertussen het gehakt, de helft van de gehaktkruiden en de helft van de ricotta door elkaar. Bestrooi met ½ tl per 4 personen zout uit de stick. Draai met vochtige handen 3 balletjes per persoon van het gehakt. Voeg de knoflook, gehaktballetjes, tomatensaus uit het pakje en de passata toe aan de paprika in de hapjespan en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met zout uit de stick.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de rest van de gehaktkruiden uit het pakje in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Serveer de gnocchi met de balletjes in tomatensaus. Schep de rest van de ricotta erop.

tip

combinatietipLekker met basilicum (in reepjes).