bewaar
Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes
bewaar

Italiaanse gehaktballetjes

20 min. bereiden
20 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

1

citroen

400 g

gehakt

½ bakje

ricotta

1 el

Italiaanse kruiden

2 tenen

knoflook

600 g

sperziebonen

3 el

zwarte olijven

1 pak

gnocchi di patate

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het gehakt, de ricotta, kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 min. gaar in het midden van de oven.

2

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel met het citroensap. Schep om met de olijven, 1 teen knoflook, peper en zout.

3

Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi, gehaktballetjes en bonen over 4 borden.