bewaar
Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes
bewaar

Italiaanse gehaktballetjes

20 min. bereiden
20 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

400 g

gehakt

½ bakje

ricotta

1 el

Italiaanse kruiden

2 tenen

knoflook

600 g

sperziebonen

3 el

zwarte olijven

1 pak

gnocchi di patate

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het gehakt, de ricotta, kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 min. gaar in het midden van de oven.

2

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel met het citroensap. Schep om met de olijven, 1 teen knoflook, peper en zout.

3

Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi, gehaktballetjes en bonen over 4 borden.

Hoe moet je balletjes rollen?

Instructievideo - 01:04 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaanse gehaktballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig