bewaar
Eenpanspasta met gehakt en Italiaanse roerbakgroente
Eenpanspasta met gehakt en Italiaanse roerbakgroente
bewaar

Eenpanspasta met gehakt en Italiaanse roerbakgroente

Een goede Italiaanse pasta waar je maar één pan voor nodig hebt. Grande, toch?

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

witbrood

3 el

halfvolle melk

2 tl

Euroma Italiaanse gehaktkruiden

1 tl

zout

300 g

rundergehakt

500 ml

water

2 el

traditionele olijfolie

600 g

Italiaanse roerbakgroente

300 g

volkorenmacaroni

690 g

passata di pomodoro

Een goede Italiaanse pasta waar je maar één pan voor nodig hebt. Grande, toch?

Aan de slag

Snijd de korstjes van het brood. Doe de melk in een diep bord en week het brood erin. Meng het brood, de gehaktkruiden en het zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Breng het water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjes- of braadpan en bak de balletjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de roerbakgroente, macaroni, passata en het kokende water toe. Breng aan de kook, roer goed door en laat zonder deksel op de pan in 15 min. gaar worden.