Een­pan­s­pas­ta met ge­hakt en Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

Een goede Italiaanse pasta waar je maar één pan voor nodig hebt. Grande, toch?

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een goede Italiaanse pasta waar je maar één pan voor nodig hebt. Grande, toch? 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de korstjes van het brood. Doe de melk in een diep bord en week het brood erin. Meng het brood, de gehaktkruiden en het zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Breng het water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjes- of braadpan en bak de balletjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de roerbakgroente, macaroni, passata en het kokende water toe. Breng aan de kook, roer goed door en laat zonder deksel op de pan in 15 min. gaar worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Eenpanspasta met gehakt en Italiaanse roerbakgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pan­s­pas­ta met ge­hakt en Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

1
1
  • 2 sneetjes witbrood
  • 3 el halfvolle melk

Snijd de korstjes van het brood. Doe de melk in een diep bord en week het brood erin.

2
2
  • 2 tl Euroma Italiaanse gehaktkruiden
  • 1 tl zout
  • 300 g rundergehakt

Meng het brood, de gehaktkruiden en het zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot.

3
3
  • 500 ml water
  • 2 el traditionele olijfolie

Breng het water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjes- of braadpan en bak de balletjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruin.

4
4
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente
  • 300 g volkorenmacaroni
  • 690 g passata di pomodoro

Voeg de roerbakgroente, macaroni, passata en het kokende water toe.

5
5

Breng aan de kook, roer goed door en laat zonder deksel op de pan in 15 min. gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.