bewaar
Olijventapenade
Olijventapenade
bewaar

Olijventapenade

Een tapenade doet het altijd goed bij de borrel. Cheers!

5 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

olijven met knoflook

2 el

kappertjes

1 tl

gedroogde oregano

3 takjes

verse peterselie

6

semi-zongedroogde tomaten

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een tapenade doet het altijd goed bij de borrel. Cheers!

Aan de slag

Doe de olijven en knoflook uit het bakje met de kappertjes en oregano in een hoge beker. Haal de blaadjes van de peterselie en voeg deze met de tomaten en olie toe aan de olijven. Pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.

bereidingstipJe kunt de tapenade 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertipLekker bij de borrel op een bruschetta (geroosterd stukje brood) met wat rucola en mortadella (Italiaanse worst) of rauwe ham.