bewaar
Kerstpizza
Kerstpizza
bewaar

Kerstpizza

Geen zin om uren in de keuken te staan? Wij weten zeker dat iedereen ook héél blij wordt van deze pizza's.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

geitenkaas

125 g

broccoli

1

rode puntpaprika

75 g

mais in blik

4

pizzabodems houtoven naturel

50 g

verse groene asperge

50 g

kerstster van Gelderse worst

4 el

diepvries tuinerwten

8

snoeptomaatjes

1

groene paprika

Dit heb je nodig

  • kaasrasp

Geen zin om uren in de keuken te staan? Wij weten zeker dat iedereen ook héél blij wordt van deze pizza's.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de geitenkaas. Snijd de broccoli in plakjes zodat er boompjes ontstaan. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 1 min. Laat uitlekken. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten uit de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de mais uitlekken. Maak op een pizza een ster van de aspergetips. Strooi de mais en ¼ van de geitenkaas in de ster. Verdeel de puntpaprika erover.

2

Halveer de kerststerren van Gelderse worst overlangs. Verdeel ze met de broccoli over een pizza, zodat er een mooi kerstbos ontstaat. Bestrooi een pizza met ¼ van de geitenkaas en maak met de tuinerwten een ster. Snijd de helft van de tomaten in kwarten en leg ze in de tuinerwtenster. Bestrooi de rest van de geitenkaas over een pizza. Snijd de groene paprika in dunne reepjes en vorm er een kerstboom van. Halveer de rest van de tomaten en verdeel ze over de pizza. Bak de pizza’s een voor een of per twee in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar.

tip

bereidingstipJe kunt met een koekjesuitsteker ook zelf sterren van Gelderse worst maken.