bewaar
Italiaanse gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta
Italiaanse gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta
bewaar

Italiaanse gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta

Parelhoen op z'n Italiaans met een vulling van peterseliepesto en ingepakt in pancetta: lekker!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

Manchego kaas

30 g

verse peterselie

50 g

gezouten pecannoten

1

teen knoflook

6 el

olijfolie extra vierge

4

parelhoenfilets

8 plakjes

gerookt ontbijtspek

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • vershoudfolie

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Parelhoen op z'n Italiaans met een vulling van peterseliepesto en ingepakt in pancetta: lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de pecannoten, kaas en knoflook in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal fijn. Voeg de peterselie en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper.

2

Leg elke parelhoenfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie en bestrijk elk filetlapje met 1 el van de pesto. Rol ze op en wikkel elk rolletje in 2 plakjes ontbijtspek. Zet eventueel vast met een satéprikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin.

3

Leg ze in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer de rest van de pesto ernaast.

bereidingstipje kunt de parelhoenrolletjes t/m stap 2 een dag van te voren maken.

combinatietipLekker met verse tagliatelle.

Gevulde parelhoen­filetrolletjes met peterseliepesto en pancetta

Instructievideo - 02:40 min.