bewaar
Appelcroissantjes
Appelcroissantjes
bewaar

Appelcroissantjes

Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

12 porties

4 plakken

vers bladerdeeg

60 g

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

gemalen kaneel

1

kleine appel

2 el

ongezouten pecannoten

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verdeel de plakken bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de suiker en kaneel door elkaar verdeel 2/3 ervan over het bladerdeeg.

3

Snijd elke plak bladerdeeg in 3 driehoeken en schuif een beetje uit elkaar. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes.

4

Hak de pecannoten grof en meng met de rest van de kaneelsuiker in en ruime schaal.

5

Leg aan elke lange kant van een deegdriehoekje 1 appelpartje. Rol het driehoekje vanaf de appelkant op tot een croissantje.

6

Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant van de croissantjes met het eigeel.

7

Dip de bovenkanten in het suiker-kaneelmengsel. Bak in het midden van de oven in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.