Ro­mi­ge ma­ca­ro­ni met kip­worst en erw­ten

Een keer een andere pasta proberen dan de klassieker die je altijd maakt? Dit is een heel goed alternatief!

(16) waardeer
hoofdgerecht Een keer een andere pasta proberen dan de klassieker die je altijd maakt? Dit is een heel goed alternatief! 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder met een scherp mes het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak het worstvlees op hoog vuur bruin. Voeg de ui toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en bevroren tuinerwten toe en roerbak 4 min. op middelhoog vuur.
  2. Kook ondertussen de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij grof. Voeg de roomkaas toe aan het worstgroentemengsel en verwarm op laag vuur 3 min. Giet de macaroni af en voeg toe. Bestrooi met de selderij.

variatietip:

Welke pastasoort je kiest, is afhankelijk van de saus die je erbij maakt. Deze macaroni grande hecht zich gemakkelijk aan dunne room- of groentesauzen, de holle boogjes houden deze goed vast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Romige macaroni met kipworst en erwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ma­ca­ro­ni met kip­worst en erw­ten

1
1
  • 400 g kipworst
  • 2 el traditionele olijfolie

Verwijder met een scherp mes het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak het worstvlees op hoog vuur bruin.

2
2

Verdeel het met een houten lepel in stukjes.

3
3
  • 150 g gesneden uien
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
  • 200 g diepvries tuinerwten

Voeg de ui toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en bevroren tuinerwten toe en roerbak 4 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 300 g macaroni grande
  • 20 g verse selderij

Kook ondertussen de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij grof.

5
5
  • 250 g roomkaas kruiden

Voeg de roomkaas toe aan het worst-groentemengsel en verwarm op laag vuur 3 min. Giet de macaroni af en voeg toe. Bestrooi met de selderij.

variatietip:

Welke pastasoort je kiest, is afhankelijk van de saus die je erbij maakt. Deze macaroni grande hecht zich gemakkelijk aan dunne room- of groentesauzen, de holle boogjes houden deze goed vast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.