bewaar
Romige macaroni met kipworst en erwten
Romige macaroni met kipworst en erwten
bewaar

Romige macaroni met kipworst en erwten

Een keer een andere pasta proberen dan de klassieker die je altijd maakt? Dit is een heel goed alternatief!

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipworst

2 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

400 g

Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei

200 g

diepvries tuinerwten

300 g

macaroni grande

20 g

verse selderij

230 g

roomkaas kruiden

Een keer een andere pasta proberen dan de klassieker die je altijd maakt? Dit is een heel goed alternatief!

Aan de slag

1

Verwijder met een scherp mes het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak het worstvlees op hoog vuur bruin. Verdeel het met een houten lepel in stukjes. Voeg de ui toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en bevroren tuinerwten toe en roerbak 4 min. op middelhoog vuur.

2

Kook ondertussen de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij grof. Voeg de roomkaas toe aan het worst-groentemengsel en verwarm op laag vuur 3 min. Giet de macaroni af en voeg toe. Bestrooi met de selderij.

variatietipWelke pastasoort je kiest, is afhankelijk van de saus die je erbij maakt. Deze macaroni grande hecht zich gemakkelijk aan dunne room- of groentesauzen, de holle boogjes houden deze goed vast.