Mandarijnentulband
In deze cake gebruik je gehele mandarijnen. Ja, zelfs mét schil!

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g biologische mandarijnen
- 8 middelgrote eieren
- 1 tl bakpoeder
- 300 g witte basterdsuiker
- 400 g amandelmeel
- 2 tl tarwebloem
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
- tulbandvorm (2.4 liter, ingevet)
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet van de mandarijnen en doe de vruchten ongepeld in een pan. Voeg zo veel water toe dat ze onderstaan. Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat 1 uur afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de mandarijnen met schil in een ruime kom en pureer met de staafmixer, of pureer ze in de keukenmachine. Voeg de eieren, het bakpoeder en de suiker toe en pureer tot beslag. Doe het beslag in een kom en meng het amandelmeel erdoor. Bestuif de ingevette tulbandvorm met de bloem en schenk het beslag in de vorm.
- Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem de tulband uit de oven, laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 1 uur).
variatietip:
Ook lekker: meng 2 el maanzaad door het beslag.
combinatietip:
Lekker met crème fraîche.
Tip:
Deze cake is door de mandarijnen en het amandelmeel vrij vochtig.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 11 g
-
koolhydraten 27 g
waarvan suikers 24 g -
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 40 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Mandarijnentulband
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mandarijnentulband
- 500 g biologische mandarijnen
Verwijder de steelaanzet van de mandarijnen en doe de vruchten ongepeld in een pan. Voeg zo veel water toe dat ze onderstaan.
Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat 1 uur afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Doe de mandarijnen met schil in een ruime kom en pureer met de staafmixer, of pureer ze in de keukenmachine.
- 8 middelgrote eieren
- 1 tl bakpoeder
- 300 g witte basterdsuiker
Voeg de eieren, het bakpoeder en de suiker toe en pureer tot beslag.
- 400 g amandelmeel
Doe het beslag in een kom en meng het amandelmeel erdoor.
- 2 tl tarwebloem
Bestuif de ingevette tulbandvorm met de bloem en schenk het beslag in de vorm.
Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Neem de tulband uit de oven, laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 1 uur).
variatietip:
Ook lekker: meng 2 el maanzaad door het beslag.
combinatietip:
Lekker met crème fraîche.