bewaar
Mandarijnentulband
Mandarijnentulband
bewaar

Mandarijnentulband

In deze cake gebruik je gehele mandarijnen. Ja, zelfs mét schil!

30 min. bereiden
50 min. oventijd
4 uur wachten
39waarderingen

Ingrediënten

14 personen

500 g

biologische mandarijn

8

middelgrote eieren

1 tl

bakpoeder

300 g

witte basterdsuiker

400 g

amandelmeel

2 tl

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • tulbandvorm (2.4 liter, ingevet)

  • aluminiumfolie

In deze cake gebruik je gehele mandarijnen. Ja, zelfs mét schil!

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de mandarijnen en doe de vruchten ongepeld in een pan. Voeg zo veel water toe dat ze onderstaan. Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat 1 uur afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de mandarijnen met schil in een ruime kom en pureer met de staafmixer, of pureer ze in de keukenmachine. Voeg de eieren, het bakpoeder en de suiker toe en pureer tot beslag. Doe het beslag in een kom en meng het amandelmeel erdoor. Bestuif de ingevette tulbandvorm met de bloem en schenk het beslag in de vorm.

3

Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem de tulband uit de oven, laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 1 uur).

variatietipOok lekker: meng 2 el maanzaad door het beslag.

algemeenDeze cake is door de mandarijnen en het amandelmeel vrij vochtig.

combinatietipLekker met crème fraîche.