bewaar
Sandwich met curryworst en zuurkool
Sandwich met curryworst en zuurkool
bewaar

Sandwich met curryworst en zuurkool

25 min. bereiden
5 min. oventijd
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

ui

4 el

traditionele olijfolie

400 g

gepelde tomaten in blik

½ tl

gerookte-paprikapoeder hot

2 tl

kerriepoeder

8

luxe brunchbroodjes

300 g

Thüringer art braadworst

250 g

wijnzuurkool

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomaten, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Bestrooi met peper en eventueel zout. Duw de tomaten met de achterkant van een lepel plat en laat met de deksel op de pan op laag vuur ca. 15 min. stoven.

2

Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de broodjes aan de bovenkant diagonaal in. Schep in elk broodje wat zuurkool, leg er een worst op en schep er een eetlepel saus op. Serveer de rest van de saus erbij.

variatietipIn plaats van Thüringer art braadworst kun je ook de AH Gekruide runderchipolata’s (schaal 8 stuks) gebruiken.