bewaar
Makreelburgers met zuurkool
Makreelburgers met zuurkool
bewaar

Makreelburgers met zuurkool

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

gerookte makreelfilet

2

sinaasappels

4

Twentse donkervolkoren bollen

2 eetlepels

mayonaise

1 theelepel

karwijzaad

1 eetlepel

olijfolie extra vierge

1 theelepel

mierikswortel

250 g

gekookte wijnzuurkool

1

rode ui

100 g

krulslamelange

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Van makreel vel verwijderen en makreel in stukken snijden. 1 sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap opvangen en bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.

tip

algemeenZuurkool en karwijzaad zijn niet alleen qua smaak een goede combinatie. Het karwijzaad zorgt ook dat de zuurkool lichter verteerbaar wordt. Vandaar dat je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegenkomt.