Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel en biet

Gerookte makreel en biet = dé combi voor een goede (sport)lunch.

(5) waardeer
hoofdgerecht Gerookte makreel en biet = dé combi voor een goede (sport)lunch. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.
  2. Meng ondertussen voor de dressing de mierikswortel met de yoghurt, olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de bieten in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes.
  4. Meng de helft van de dressing door de pasta en schep voorzichtig de bietjes en veldsla erdoor. Verdeel de vis erover en bestrooi met de pittenmix. Besprenkel met de rest van de dressing.

variatietip:

Geen pepermakreel? Vervang hem door gerookte makreelfilet en versgemalen peper.

Tip:

Eet je dit gerecht na het sporten? Of op een sportvrije dag? Vervang de witte pasta dan door volkorenpasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met gerookte makreel en biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel en biet

1
1
  • 300 g mini penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.

2
2
  • 2 el mierikswortel in pot
  • 150 ml Griekse yoghurt 0%
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap

Meng ondertussen voor de dressing de mierikswortel met de yoghurt, olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 500 g gekookte bieten
  • 260 g gerookte makreelfilet met peper

Snijd de bieten in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes.

4
4
  • 150 g veldsla

Meng de helft van de dressing door de pasta en schep voorzichtig de bietjes en veldsla erdoor.

5
5
  • 40 g saladepittenmix

Verdeel de vis erover en bestrooi met de pittenmix. Besprenkel met de rest van de dressing.

variatietip:

Geen pepermakreel? Vervang hem door gerookte makreelfilet en versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.