Spa­ghet­ti met bal­le­tjes

Klassiek spaghettigerecht met een twist: in de balletjes gehakt zit óók kaas en peterselie.

(318) waardeer
italiaans hoofdgerecht Klassiek spaghettigerecht met een twist: in de balletjes gehakt zit óók kaas en peterselie. 4 personen
3 318

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de worsten en doe het vlees in een kom. Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd de helft fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de fijngesneden peterselie met het paneermeel en de helft van de kaas toe aan het vlees. Meng en vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaten en azijn toe en stoof 15 min. op middelhoog vuur. Plet na 5 min. de tomaten met een houten lepel. Leg na 7 min. de balletjes in de saus.
  3. Haal de blaadjes van de peterselie. Giet de pasta af. Verdeel over de borden. Leg op elk bord 3 balletjes met saus en bestrooi met de rest van de peterselie en kaas.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.350 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met bal­le­tjes

1
1
  • 4 braadworsten

Verwijder het vel van de worsten en doe het vlees in een kom.

2
2
  • 20 g verse platte peterselie
  • 100 g Parmigiano Reggiano

Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd de helft fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.

3
3
  • 2 el paneermeel

Voeg de peterselie met het paneermeel en de helft van de kaas toe aan het vlees.

4
4

Meng en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

8
8
  • 800 g gepelde tomaten in blik
  • 3 el balsamicoazijn

Voeg de tomaten en azijn toe en stoof 15 min. op middelhoog vuur.

9
9

Plet na 5 min. de tomaten met een houten lepel. Leg na 7 min. de balletjes in de saus.

10
10

Giet de pasta af. Verdeel over 4 borden. Leg op elk bord 3 balletjes met saus en bestrooi met de rest van de peterselie en kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.