Ge­gril­de fi­let­lap­jes met oven­aard­ap­pel en sa­la­de

Door de olie en rozemarijn krijgen de aardappelen heel veel smaak.

(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Door de olie en rozemarijn krijgen de aardappelen heel veel smaak. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan met water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork of pureestamper, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Snijd de uien in parten en leg naast de aardappelen op de bakplaat. Rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de ijsbergsla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover. Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege. Neem de aardappelen en uien uit de oven en verdeel over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 04 - Lang leve de keukenkoning(in) , Allerhande Box week 7 2017 , Allerhande Box week 41 2016

Gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de fi­let­lap­jes met oven­aard­ap­pel en sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Breng een ruime pan met water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 15 min. bijna gaar.

3
3

Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Plet met een vork of pureestamper, besprenkel met de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.

5
5
  • 3 rode uien

Snijd de uien in parten en leg naast de aardappelen op de bakplaat. Rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

6
6
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de tomaten in parten. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes.

7
7
  • 200 g gesneden ijsbergsla
  • 100 ml honing-mosterddressing
  • 40 g saladepittenmix

Meng de ijsbergsla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover.

8
8
  • 440 g varkensfiletlapjes

Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.

10
10

Neem de aardappelen en uien uit de oven en verdeel over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.