Gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade
Door de olie en rozemarijn krijgen de aardappelen heel veel smaak.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 3 rode uien
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- 200 g gesneden ijsbergsla
- 100 ml honing-mosterddressing
- 40 g saladepittenmix
- 440 g varkensfiletlapjes
Keukenspullen
- bakpapier
- grillpan
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan met water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork of pureestamper, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Snijd de uien in parten en leg naast de aardappelen op de bakplaat. Rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
- Snijd ondertussen de tomaten in parten. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de ijsbergsla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover. Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege. Neem de aardappelen en uien uit de oven en verdeel over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Vlees grillen
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 520 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 1 kg vastkokende aardappelen
Breng een ruime pan met water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 15 min. bijna gaar.
Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde rozemarijn
Plet met een vork of pureestamper, besprenkel met de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.
- 3 rode uien
Snijd de uien in parten en leg naast de aardappelen op de bakplaat. Rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
- 4 tomaten
- 1 komkommer
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes.
- 200 g gesneden ijsbergsla
- 100 ml honing-mosterddressing
- 40 g saladepittenmix
Meng de ijsbergsla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover.
- 440 g varkensfiletlapjes
Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
Neem de aardappelen en uien uit de oven en verdeel over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.