Ge­grild fi­let­lap­je met aard­ap­pe­len en fris­se sa­la­de

Wat krijgt vlees toch mooie strepen van grillen!

(0) waardeer
hoofdgerecht Wat krijgt vlees toch mooie strepen van grillen! 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild doormidden. Voeg ze, zodra het water kookt, toe aan pan en kook ze in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork, besprenkel met de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.
  2. Maak de uien schoon en snijd in parten. Leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  3. Was ondertussen de tomaten en snijd in parten. Was de halve komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de sla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensfiletlapjes met wat keukenpapier droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Verdeel de aardappelen en uien over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 7 2017 , Allerhande Box week 41 2016 , Allerhande Box week 14 2017

Gegrild filetlapje met aardappelen en frisse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­grild fi­let­lap­je met aard­ap­pe­len en fris­se sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 500 g vastkokende aardappelen

Breng een ruime pan water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild doormidden.

3
3

Voeg ze, zodra het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie
  • ½ tl gedroogde rozemarijn

Plet met een vork, besprenkel met de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 rode uien

Maak de uien schoon en snijd in parten. Leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

6
6
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer

Was ondertussen de tomaten en snijd in parten. Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden.

7
7
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 2 el honing-tijmdressing
  • 20 g saladepittenmix

Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de sla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover.

8
8
  • 260 g varkensfiletlapjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensfiletlapjes met wat keukenpapier droog.

9
9
  • ½ el traditionele olijfolie

Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.

10
10

Verdeel de aardappelen en uien over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.