bewaar
Herfstminestrone
Herfstminestrone
bewaar

Herfstminestrone

Door 'm een klein beetje om te bouwen is deze klassieke Italiaanse soep helemaal klaar voor de herfst.

20 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

250 g

magere spekreepjes

1½ liter

water

2

groentebouillontabletten

400 g

tomatenblokjes

800 g

Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei

150 g

pipe rigate

15 g

basilicum

Door 'm een klein beetje om te bouwen is deze klassieke Italiaanse soep helemaal klaar voor de herfst.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.

2

Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.