Brood­je vis­stick met ru­co­la-tui­n­erw­ten-fe­ta­sa­la­de

Jong of oud, wie houdt er niet van vissticks?

(4) waardeer
hoofdgerecht Jong of oud, wie houdt er niet van vissticks? 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan en bak de vissticks in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Doe ondertussen de tuinerwten in een vergiet en spoel ze af onder warm water. Pureer de helft van de tuinerwten en de muntblaadjes met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat rucola over en leg op elke helft 2 vissticks. Dek af met de bovenste helft van het brood.
  4. Meng de rest van de rucola in een ruime schaal met de rest van de olie, de rest van de erwten, de azijn, peper en eventueel zout. Verkruimel de feta erover en serveer de salade bij de broodjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Broodje visstick met rucola-tuinerwten-fetasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je vis­stick met ru­co­la-tui­n­erw­ten-fe­ta­sa­la­de

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 8 vissticks

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de vissticks in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2
2
  • 450 g diepvries tuinerwten

Doe ondertussen de tuinerwten in een vergiet en spoel ze af onder warm water.

3
3
  • 5 g verse munt

Pureer de helft van de tuinerwten en de muntblaadjes met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 zachte bruine bolletjes
  • 75 g rucola

Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat rucola over en leg op elke helft 2 vissticks.

5
5

Dek af met de bovenste helft van het brood.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el azijn

Meng de rest van de rucola in een ruime schaal met de olie, de rest van de erwten, de azijn, peper en eventueel zout.

7
7
  • 150 g feta

Verkruimel de feta erover en serveer de salade bij de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.