Broodje vissticks met erwtenpuree
Een keer wat anders dan een hamburger? Probeer dit broodje met vissticks.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el zonnebloemolie
- 12 vissticks
- 300 g gesneden witte kool
- 3 el blanke rozijnen
- 4 el yoghurtdressing bieslook
- 450 g diepvries tuinerwten
- 200 g zuivelspread bieslook light
- 4 vloerkadetten
- 75 g veldsla
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bevroren vissticks in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig. Doe ondertussen de kool met de rozijnen en dressing in een schaal en meng goed door elkaar. Kook de tuinerwten in 4 min. in water met eventueel zout beetgaar. Giet af, doe in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een puree. Roer de zuivelspread erdoor Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat veldsla over en leg op elke helft 3 vissticks. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de koolsalade en de erwtenpuree en veldsla.
combinatietip:
Je kunt natuurlijk ook andere witte (of bruine) bollen gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.000 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Broodje vissticks met erwtenpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broodje vissticks met erwtenpuree
- 2 el zonnebloemolie
- 12 vissticks
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bevroren vissticks in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig.
- 300 g gesneden witte kool
- 3 el blanke rozijnen
- 4 el yoghurtdressing bieslook
Doe ondertussen de kool met de rozijnen en dressing in een schaal en meng goed door elkaar.
- 450 g diepvries tuinerwten
- 200 g zuivelspread bieslook light
Kook de tuinerwten in 4 min. in water met eventueel zout beetgaar. Giet af, doe in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een puree. Roer de zuivelspread erdoor.
- 4 vloerkadetten
- 75 g veldsla
Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat veldsla over en leg op elke helft 3 vissticks.
Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de koolsalade en de erwtenpuree en veldsla.
combinatietip:
Je kunt natuurlijk ook andere witte (of bruine) bollen gebruiken.